Nagybogo.HU | Nagybőgősök információs portálja


      Ma 2017. október 24., kedd, Salamon napja van.     Kapcsolat  Támogatás
Címlap Nagybőgősök Magyarok Barczi Edina (Palatinné)

Barczi Edina (Palatinné)

Jelenleg feltöltés alatt...

 
Czirok Aladár
Jelenleg feltöltés alatt...


 
Vass Péter
Ruzsonyi Béla növendékeként fejezte be Zeneakadémiai tanulmányait 2001-ben. A Danubia Szimfónikus Zenekar tagja.


 

Baross Judit
1974. november 25-én született Győrben. A Bartók Béla Zenei Általános Iskola után a győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola nagybőgős hallgatója. Tanára: Tárnai Antal.<br>\r\n1994-től a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Tanárképző Intézetének hallgatója, tanára: Szentirmai Antal. Itt diplomázott 1998-ban.<br> Játszott a Danubia és a Dohnányi Zenekarban, részt vett Klaus Trumpf mesterkurzusán. \r\n1998 szeptemberétől a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem művészeti titkára. Jelenleg két kislányát neveli, valamint férjével - Wendler Attilával  - létrehozta a Zenebirodalom Alapítványt, majd a Zenebirodalom 2006 Közhasznú Társaságot, amelynek művészeti igazgatója.


 

Pálfalvi Antal
Jelenleg feltöltés alatt...


 
Scharschmidt József
Budapesten az Operaház zenekarának tagja volt 1895-től, 1903-tól a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarában is játszott.


 

Ruzsonyi Béla
1942-ben született. Tanárai Tárnai Antal és Tibay Zoltán voltak. 1966-ban végzett a Zeneakadémián. 1961-től a budapesti Operaház zenekarának illetve a Filharmóniai Társaság Zenekarának a tagja, majd 1967-től szólamvezető. Gyakran lépett fel kamarazenei koncerteken. 1976-ban Gregor József lemezén Mozart Per Questa bella mano árájának szólistája volt. A Liszt Ferenc Kamarazenekarral Bach: Brandenburgi versenyeit vették fel. 1994-től a Zeneakadémia tanára. Egyedülálló hanglemez gyűjteménye van a nagybőgő irodalmából, mely a Régi Zeneakadémia könyvtárában megtalálható. Több mint 140, kazettára rögzített nagybőgő muzsika várja a fanatikusokat!! Több mesterkurzuson is meghívott tanár volt pl.: Klaus Trumpf mesterkurzus, Brno-i nagybőgős találkozó.. 2006-tól az Operaház nyugdíjas nagybőgőse.